Avukatı ve müvekkili olan kadını katleden Türkoğlu’na ceza

2022 yılında Bakırköy’de avukat Servet Bakırtaş ve müvekkili Öznur Tufan’ı katleden fail Abdullah Türkoğlu 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

İstanbul Bakırköy’de 6 Temmuz 2022’de avukat Servet Bakırtaş ve müvekkili Öznur Tufan’ı ateşli silahla katleden fail Abdullah Türkoğlu’nun yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Bilerek ve tasarlayarak işledi

Bakırköy 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya fail Abdullah Türkoğlu Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, mahkemede söz verilen Servet Bakırtaş´ın avukat kızı Elif Bakırtaş, “Babamın ofisinin bir çalışma usulü vardı. Hiçbir zaman dışarıdan iş alınmazdı. Kapı çalınınca da kibarca anlatılır ve kimse alınmazdı. Sanık daha önce de gelmiş ve alınmamış. Bu usulü bildiğinden ‘Beni üst kattan gönderdiler’ diyor. Sanık bu suçu bilerek, isteyerek, tasarlayarak gerçekleştirmiştir ve ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Son savunması sorulan fail Abdullah Türkoğlu ise pişman olduğunu iddia etti.

İki defa ağırlaştırılmış hapis cezası verildi

Mahkeme heyeti fail Türkoğlu´nun Servet Bakırtaş´a karşı “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi. Öznur Tufan’a karşı da “Kadına karşı kasten öldürme suçu”ndan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

Başka suçlardan ceza

“Resmi belgede sahtecilik” suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırılan failin “Ruhsatsız silah taşıma” suçundan ise 1 yıl hapis cezası ile 600 TL adli para cezasına karar verildi.

İSTANBUL

 

#Avukatı #müvekkili #olan #kadını #katleden #Türkoğluna #ceza

EN SON EKLENENLER