SGDF davasında 7 kişiye tahliye

Tutuklu bulunan 9 SGDF üyesinin görülen davasında SGDF Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı dışındaki üyeler tahliye edildi

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, MYK üyesi Senem Pektaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis üyesi Tanya Kara, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesleri Birkan Polat, Özge Doğan, Alev Özkiraz, Can Papila ve Deniz Bahçeci’nin tutuklu, Etha muhabiri Elif Bayburt ve Gençlik Komünlerinden Devrim Aktürk’ün “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi adliyenin içinde ve dışında çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. Duruşmaya, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter İş) Genel Başkanı Kanber Saygılı, Cumartesi Annelerinden Hanife Yıldız, Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), ESP temsilcileri, gençlik örgütleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Duruşmada ilk söz alan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, Suruç katliamında yaşamını yitirenleri anarak, savunmasına başladı. İddianamedeki her şeyin “doğru” olduğunu ifade eden Danacı, iddianamede suçlama konusu yapılan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) protestosu, NATO toplantısı protestosu, 8 Mart yürüyüşleri gibi etkinliklere katılmanın suç olmadığını dile getirdi.

Ardından savunma yapan SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, SGDF’nin dünya görüşünün sosyalizm olduğunu ve gençlerden oluşan demokratik, şeffaf bir yapı olduğunu sözlerine ekledi. Tuncer, SGDF’nin eylemlerinin demokratik, şiddet içermeyen yasal ve barışçıl eylemler olduğunu vurguladı. Tuncer, SGDF olarak Suruç Katliamı için 8 yıldır mücadele ettiklerini de ifade etti.

Dosyada itirafçı olan Berfin Ayırkan’ın aynı ifadeleri nedeniyle hem tutuklu hem de tutuksuz yargılandığını belirten Tuncer, Ayırkan’ı tanımadığını, 2016 yılında Türkiye’den ayrıldığını öğrendiğini ve bu yıllarda yaşının küçük olduğunu SGDF’de örgütlü olmadığını belirtti.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti SGDF Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, dışındaki tutukluların tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı, 14 Eylül 2023 tarihine erteledi.

İSTANBUL

#SGDF #davasında #kişiye #tahliye

EN SON EKLENENLER