Ali Çiçek anmasına polis engeli

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminde yaşamını yitiren Ali Çiçek’in mezarı başında yapılmak istenen anmaya polis izin vermedi. Mezar başında konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Öcalan, ‘Kıvılcımınız milyonlara ulaştı’ dedi

Amed 78’liler Derneği, 14 Temmuz 1982 tarihinde Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’ndeki insanlık dışı uygulamalara karşı başlatılan Büyük Ölüm Orucu eyleminde yaşamını yitiren Ali Çiçek’i, Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anmak istedi. Ancak anma öncesi mezarlığı ablukaya alan polis, mezarlığa girişleri engelledi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üye ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu grup, mezarlık önünde Genel Bilgi Taraması’na (GBT) maruz kaldı.

Uygulamaya tepki gösteren Yeşil Sol Parti milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ceylan Akça, mezarlığa girerken, basının da mezarlığa girmesine izin verilmedi.

‘Mücadeleniz sürüyor’

Çiçek’in mezarı başında konuşan milletvekili Ömer Öcalan, “Bu ülke için bedel ödediler. Onların yolunu izleyeceğiz. Onların yolu Kurdistan’ın özgürlüğüdür. Bu ülkede özgürlükler için açlık grevine girdiler. Bugün mezarları üzerinden baskılar devam ediyor. Bu meşru bir mücadeledir. Zalim Esat Oktay orada devlet adına Kürtlere karşı zulüm yapıyordu. O zulme karşı büyük bir irade gösterdiler. Paramiliter güçlerin saldırılarını bertaraf ederek, yeni bir tarihi Amed Zindanı’nda yazdılar. Sizin kıvılcımınız milyonlara ulaştı. Özgürlük gelene kadar bu ülkenin çocukları dili, kültürü ile mücadelesini yürütecektir. Bu mücadelemiz de yasaldır. Sizin mücadeleniz devam ediyor. Sizin mücadelenizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: MA

#Ali #Çiçek #anmasına #polis #engeli

EN SON EKLENENLER